ThomThom's Website

Paintball

02 Dec 04 - 18:03

Sist lørdag var jeg med på paintball for første gang. Tror det er en stavefeil der, tenker det egentlig heter painball. Var egentlig ikke så ille, adrenalinkicket demper mesteparten.

Vi var 24 stykker som spilte, folk fra klassen min og kjente av kjente osv. Begynte i cirka halv ti tida, noe som mente at jeg måtte stå opp rundt kl sju om morgenen. På en lørdag! Tror vi holdt på til omkring klokka fire på ettermiddagen. Dagen var delt opp i flere typer forskjellige spill, hvert spill delt opp i to så hvert lag byttet rolle.

Første spill var Capture the Hill, der målet var å plassere et flagg på toppen av en bakke. Først runde var jeg på laget som skulle forsvare bakken. Området vi spilte på var ikke stort så det tok ikke mer en 30 sekunder før skudd begynte å fly. Jeg hadde stormet fram og dukket ned bak en busk. I det jeg stikker hodet opp for å se bedre blir jeg med en gang truffet i hjelmen, akkurat foran munnen der et er luftehull. Det medførte at store deler av ansiktet mitt ble dekket av maling. Og den malingen smaker absolutt forferdelig! Første gang jeg spiller paintball og jeg blir truffet i hodet etter 30 sekunder... Heldigvis telte ikke skudd til hodet så jeg kunne fortsette å spille. ...med en heller ufordragelig ettersmak... Det andre laget klarte å få en sprinter fram til starten av bakken men ble der effektivt stoppet av en skur av maling. :D Vi kunne da ta flagget selv og bringe det til toppen av bakken og vinne runden.

Etter hvert spill dro vi tilbake til basen der vi kunne fylle på nye skudd og vaske av maling fra hjelmene.

Neste spill var Capture the Flag. De hadde gjort en vri på det så vi måtte bringe flagget til motstandernes del av banen istedet for vår egen. Et treff av en kule teller bare viss den treffer fra nakken og ned og må eksplodere. Kulen må treffe personen og ikke noe annet. Så Dave i klassen min sprang fram til flagget og strakte det ut foran ham mens han sprang for livet rett inn i basen til det andre laget. De traff flagget og ikke ham, ikke at det gjorde det mindre smertefullt for ham... I tillegg klarte han ikke å stoppe før han traff en vegg siden det var et tykt lag med gjørme over hele området etter at det hadde regnet i flere dager i forveien.

Neste runde kom jeg raskt fram til en vegg nær flagget. Problemet var at når jeg så ut igjennom en liten luke i veggen ble jeg pepret i visiret. En som hadde søkt dekning rett overfor meg hadde siktet seg inn på den lille åpningen jeg så ut. Han ville ikke stoppe å skyte, noe som medførte at jeg ble truffet over og over igjen. Siden han bare traff visiret var jeg fremdeles med i spillet. Jeg prøvde å skyte tilbake, men fant det heller vanskelig å se igjennom det tykke laget av maling som bygde seg opp på visiret. Runden ente med at ingen hadde flagget, men alle på det andre laget ble truffet så vi vann. Tilbake til påfylling stasjonen måtte jeg få noen til å lede meg siden jeg praktisk talt ikke kunne se ut igjennom hjelmen min.

En annen hektisk runde var da en på laget ble utdelt en knall-oransje vest. Han var da president og skulle bli eskortert fra en plass til en annen. Vår plan var å ha mesteparten av leget samlet tett rundt presidenten med et par-tre i utkanten. Vi satset på å hurtig forflytte oss fra tre til tre. Ikke at det ga så veldig bra dekning siden vi var en stor klynge, men vi gikk på huk med hodet først som et slags skjold. Teorien hva at de ville treffe hjelmene våres som sagt tidligere ikke teller som et treff. Det ble med teorien. Jon var presidenten og jeg gikk på hans høyre side. Jeg ble truffet mange ganger, men av en eller annen grunn eksploderte de ikke, så jeg kunne fortsette. Tror at de som skøt var for langt unna til at det var noe kraft igjen. ...det gjorde fremdeles vondt... Vi klarte nesten å komme fram til målet, da Jon ble truffet i ryggen og i nakken. Vi fikk en del poeng for det, de mente det var et bra forsøk. Igjennom hele spillet fikk folk ekstrapoeng for å lage god underholdning til dommerne. Det resulterte i en del selvmordssprinting.

Siste spill var et spill der vi skulle plassere en plastkanne i et treslott. I første runde skulle laget mitt storme slottet. Det gikk ikke så bra for meg. Jeg fulgte Jon og Dave. Dave sprang først, så Jon og meg. Dave kastet seg ned bak en vegg etterfulgt av Jon. Jon klarte å dulte bort i veggen slik at den tippet over. Men det skjedde akkurat i det at jeg hadde kastet meg mot veggen. I det jeg landet hadde DAve og Jon allerede flyktet til et annet skulested mens jeg satt igjen uten noen som helt form for dekning. Det resulterte i ikke noe annet enn at jeg ble fullstendig utslettet i en uhyggelig skur av maling.

Neste runde klarte det andre laget å plassere "bomben" i slottet før vi klarte å inta våre stillinger. Det gjorde at vi tapte sammeliget som vi hadde ledet hele dagen. Siden den runden ende så fort og det var den siste, kunne den som ville spille et Free-for-all spill der det var alle mot alle. Problemet var at det var så mange at det ikke var mer en ca fem meter mellom hver person. Det var rett og slett bare galskap.

På vei tilbake la jeg merke til at Dave's hjelm var dekket i grønn maling. Da jeg spurte hva som hadde skjedd viste det seg at en malingsgranat hadde landet på hjelmen hans. Han kjente at noe traff hjelmen, men trodde det bare var en av kulene. Jon hadde prøvd å advare Dave ved å rope "Granade Dave! Granade! You got a granade on your head!", uheldigvis for Dave var alt han hørte "Pang! Pang! Dave! Rattatattata! Dave! Pang! Boom! *arrg*". I det neste øyeblikket gikk granaten av og Dave var dekket i maling. Han ble ikke skadet, men hadde lettere hodepine resten av dagen og dagen etter. Et uforglemmelig syn.

Viss noen kunne tenke seg å spille paintball når jeg er hjemme en gang tar jeg med glede i mot en utfordring!

Comments

No comments

Comments are closed due to spam. Thank you spammers, well done!