ThomThom's Website

Savner Cheesedoodles

21 Nov 04 - 08:52

Det er ganske hektisk på skolen nå. Vi har et større arkitektur prosjekt, digital 3D animasjons prosjekt, forberedelse til utplassering og oppbygging av portefølje. Jeg jobber med Jubilee Church i Roma bygd av Richard Meier. Bygningen ble fullført i år (eller i fjor, får litt forskjellige datoer). For tiden når man går inn på siden for Richard Meier så dukker det automatisk opp et vindu med informasjon om Jubilee Church.

Det digitale 3D animasjons prosjektet er noe vi starter på i morgen. Vi skal lage en digital modell av en leke og lage en en til to minutters animasjon med lyd. Har et par ideer, men har ikke bestemt meg helt. Finner ut av det i morgen når jeg har snakket med læreren.

Så er det forberedelse til utplassering og oppbygging av portefølje. Til neste onsdag skal vi ha laget en CV. Før jul et par eksempelsider for portefølje. Uheldigvis har jeg klart å slette bildene jeg tok av modellene jeg laget i fjor så jeg må gjøre det på nytt. (Halvparten av de er hjemme i Norge...) Vi skal over jul ha skrevet en rapport om et firma vi skal besøke. Jeg skal besøke et firma ikke så langt unna her som driver med animatronics. Tenke også å stikke innom et firma i Trondheim som driver med modeller for arkitektur.

Jeg har nettopp skaffet et gratisprogram, Skype, som lar folk snakke med hverandre over internett gratis. Alt man trenger er programmet og en mikrofon. Det finnes flere programmer som gjør akkurat det, men dette programmet lar deg i tillegg ringe til telefoner. Jeg ringte å snakket med foreldrene mine på torsdag ved å bruke det programmer. Det kostet meg bare ca 13øre minuttet. Så lenge du ringer til fasttelefon er det samme pris for store deler av verden. Det er 10 ganger så dyrt å ringe til mobil, så det er best å ringe til fasttelefon. For å ringe til telefon må man kjøpe ringetid først. Du bestiller ringetid over internett fra www.skype.com og i løpet av et par minutter kan du ringe billig til over hele verden.

Som sagt, viss man snakker til andre som har det samme programmet koster det ingenting, bortsett fra internett tilkoblingen. Så det lønner seg for de som har bredbånd. Du kan også sende tekstmeldinger som i MSN samtidig som man snakker og man kan snakke opp til syv personer samtidig. Oppfordrer dere alle med bredbånd å skaffe programmet. Mitt brukernavn er thomthom.net. Programmet er tilgjengelig for PC, Mac, Lunix og PocketPC hos skype.com .

Leste en artikkel hos Nettavisen som sinte nisser som hoppet i havet. Vil bare gjøre klart at jeg støtter de nissene i sin sak fullt ut. Er drit lei alt nisse og julesaker man finner i butikkene helt i fra oktober og før. Jeg vil ikke se noe om jul før tidligst 1 desember.

Skal spille paintball neste fredag. :D Vi fikk et veldig godt tilbud som vi slo til på. Kommer med en full rapport neste uke.

Vi venter på å bli koblet om til en annen internett leverandør snart, kan ende opp med å være uten internett en eller to uker. Kan skje neste uke så da vil jeg ikke være så tilgjengelig igjen på internett.

Comments

No comments

Comments are closed due to spam. Thank you spammers, well done!