ThomThom's Website

Canon CanoScan 4200F

21 Nov 04 - 07:47

Scanneren
Denne scanneren ut på markedet i november og er den raskeste scanneren jeg har sett hittil. Maksimum oppløsning er 3200x6400, noe som er mange ganger høyere en nødvendig viss man bare skal scanne trykte sider. Men kan være brukbart for å scanne inn høyoppløselige bilder av materiale for eksempel. Jeg skal prøve ut det når jeg begynner på digital 3D prosjektet vi nettopp har fått. Den høye oppløsningen kan også komme til nytte viss man vil skanne inn foto negativer. Man kan scanne inn fire striper med negativer. Det er også en ting jeg kommer til å prøve ut. Se hvor stort jeg kan få et negativ til å bli uten at det går på bekosting av kvalitet.

Programvare
Et av programmene som fulgte med scanneren var OmniPage 2 SE. Det er et program som konverterer bilder med tekst til tekst du kan redigere etterpå. Si at du for eksempel scanner inn en artikkel i et blad som inneholder tekst og bilder. OmniPage kan konvertere hva du scannet til for eksempel et Word dokument i samme layout som det du scannet inn. Programmet klarer også å finne ut hvilken skrifttype som er brukt. Selv om du ikke har den skrifttypen på din maskin vil OmniPage finne en som er lignende. Jeg satt en halvtime og testet dette ut ved å skanne inn forskjellige artikler fra blader og diverse for å se hvor bra den klarte det. En annen ting som jeg var imponert av var at OmniPage automatisk fant ut hvilken retning teksten var. Jeg prøvde med bilde opp-ned, på siden og til og med på skrå. Ikke før at jeg la bilde ca 45° på scanneren klarte jeg å lure programmet.

Det er en hel del andre interessante funksjoner i programmet, men jeg tror det trenger en artikel for seg selv.

Comments

No comments

Comments are closed due to spam. Thank you spammers, well done!