ThomThom's Website

Canon PIXMA IP4000

29 Oct 04 - 13:26

Førsteinntrykk
Sto opp cirka halv ett i dag. Tre minutter etterpå fikk jeg levert min nye printer på døra. Installasjonen gikk uten problemer. (Måtte kjøpe til kabel for å koble den til PC'n. Kan bruke enten en vanlig printerkabel eller USB kabel. Jeg kjøpte en USB kabel fordi det angivelig skal være raskere.) Instruksjonsboka på hvordan starte å ta i bruk printeren var kort og lett og forstå. Tok ikke mange minuttene før den kunne taes i bruk.

Siden det er en Canon er alle blekk patronene separate. Noe jeg foretrekker med printere. Printeren kom med blekk til printeren. Ganske bra siden det er en splitter ny printer som kom ut i September og kostet bare £100. (ca 1200 NOK) Noe for forundret meg, og som jeg enda ikke har forstått enda er at den bruker 5 blekk patroner. Du har de vanlige CMYK så var det en ekstra svartfarge. Det var en svart blekkpatron på samme størrelse som fargepatronene og en som var dobbel så stor. Tror at en blir brukt til printing av bare tekst, og den andre til printing av bilder. Dette er noe jeg må undersøke.

Fikk en hyggelig overraskelse når jeg fant ut at printeren kunne printe direkte på CDer. Trenger spesielle CDer med overflate som kan printes på, men det er en greit mulighet å ha. Den kan printe på vanlige store CDer samt de små. Jeg skal se om jeg kan få tak i noen av de små CDene til å printe på og lage visitkort-CDer. Proffesjonellt! :D

I tillegg var det inkludert fotopapir. Ikke A4 fotopapir, men papir på størrelse av fotografier. Må finne noen gode bilder og prøve det også. Printeren skal også har mulighet til å printe helt til kanten av papiret. Har ikke prøvd det heller. Det eneste jeg har printet hittil er 4 testbilder for å se hvordan fargene og kvaliteten generelt er. Og de er veldig gode. Ikke bare det, den printer raskt og stille også. Hjemme i Norge har vi en gammel Canon BJC620, den er ikke spesielt raskt og bråker en del.

Konklusjon, dag 1
Førsteinntrykket hittil er veldig bra. Har ikke testet de avanserte funksjonene enda, men jeg vet at den gjør det grunnleggende en printer skal gjøre veldig bra, hurtig og stille. Prisen er ikke til å klage på heller. Spesielt med tanke på at den er nettopp kommet på markedet og kom med fem blekkpatroner. Kjøpe printer er billig, det er bruken som er dyrt.

Jeg skal rapportere resultatene når jeg har prøvd ut de resterende funksjonene, men jeg vil allerede anbefale denne printeren. Veldig god printer til hjemmebruk og kanskje til og med kontor.

Comments

No comments

Comments are closed due to spam. Thank you spammers, well done!